utazaskinaba@gmail.com
+36308909358
Ragacsos Rizses Csirke
Utazzon velem Kínába! Most a ragacsos rizses csirkét kóstoljuk!
útbaigazító kártya

A ragacsos rizses csirke, kínaiul 糯米鸡, kiejtése pedig nuò mǐ jī.

Leírás:

A ragacsos rizses csirke, egy hagyományos kínai dim sum fogás, amelyet elsősorban a kantoni konyhának köszönhetünk. Ez az étel különösen népszerű a kínai teaházakban, ahol a vendégek apró falatkák és gőzölt finomságok társaságában élvezhetik a reggelit vagy a könnyű ebédet. Az a különlegessége, hogy ragacsos rizsbe és ízletes töltelékbe burkolva kínálják, mindezt lótuszlevélbe csomagolva, amely az ételnek különleges illatot és karaktert kölcsönöz.


Az étel elkészítéséhez először a ragacsos rizst alaposan beáztatják, hogy a párolás során puha, de enyhén rugalmas textúrája legyen. A töltelék hagyományosan csirkehúsból, kínai kolbászból, szárított shiitake gombából és gyakran egy kevés szárított garnélarákból áll. Ezeket a hozzávalókat szójaszósszal, osztrigaszósszal, szezámolajjal és egy csipetnyi cukorral fűszerezik, így érik el az étel gazdag, édeskés-sós ízvilágát. Az összetevők harmóniáját gyakran kiegészíti egy-egy különleges elem, például sósított tojássárgája, amely még különlegesebb textúrát és ízt ad az ételnek.


A kész rizses keveréket és a tölteléket lótuszlevélbe csomagolják, majd az egészet gőzölőbe helyezik, ahol az étel 20-30 perc alatt megpuhul és összeérik. A párolás során a lótuszlevél aromája beszívódik a rizsbe, így az étel nemcsak látványos, hanem különlegesen illatos is lesz. Tálaláskor a lótuszlevelet kibontják, és a gőzölgő, illatos ragacsos rizses csirkét közvetlenül a levélről fogyasztják, ami egyedi, autentikus élményt nyújt.


Ez az étel tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretik a különleges textúrákat, az összetett ízeket és a tradicionális kínai konyhát. Egyszerre laktató és különleges, így nemcsak egy dim sum fogás, hanem akár egy teljes értékű étkezés is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top