A fűszeres húsleves, kínaiul 胡辣汤, kiejtése pedig hú là tāng.
Leírás:
A fűszeres húsleves, az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb reggeli Hszianban. Bár Henan tartományból származik, Hszianban is hatalmas népszerűségnek örvend, és az utcai étkezdék elengedhetetlen fogása.
A fűszeres húsleves gazdag ízvilágát a változatos összetevők adják: borsos-fűszeres levesalap, őrölt bors és csilipor, valamint főtt bárány- vagy marhahús. Az alapot báránycsontból készítik, amit olyan hozzávalók egészítenek ki, mint a búzasikér (miànjīn), üvegtészta, tengeri moszat, fafülgomba, burgonyakeményítő és más fűszerek.
A húsleves ízvilága igen intenzív és különleges: enyhén csípős, sós és fűszeres, miközben az alaplé mély, aromás ízt ad az ételnek. Egy tál ebből a levesből nemcsak egy ínycsiklandó, hanem tökéletes választás egy hideg reggelen.
Ha Hszianba látogat, ne hagyja ki a fűszeres húsleves megkóstolását – ez az ízletes és laktató különlegesség garantáltan egy életre szóló élményt nyújt a helyi konyha rajongóinak!