A sárga rákhéj, kínaiul 蟹壳黄, kiejtése pedig xiè ké huáng.
Leírás:
A sárga rákhéj egy hagyományos sanghaji különlegesség, amely aranybarnára sült külsőjéről és rákhéjhoz hasonló formájáról kapta a nevét. Ez az aprósütemény édes és sós változatban is kapható: az édes tölteléknek két fajtája van, a vörösbab és datolyapaszta, míg a sós változatot aprított újhagymával és darált sertéshússal töltik meg. Sütés után a ropogós külső réteget szezámmaggal hintik meg, ami még ízletesebbé és illatosabbá teszi a süteményt. Az első falat is ropogós élményt nyújt, emiatt egy meglehetősen népszerű és közkedvelt kínai finomság. A legtöbb „sárga rákhéj” akár egy hétig is friss marad, így közkedvelt ajándékként szolgál a turisták számára, akik hazavihetik Sanghaj ízvilágának egy darabját.