utazaskinaba@gmail.com
+36308909358
Párolt Rák
Utazzon velünk Kínába! Most a párolt rákot kóstoljuk!
útbaigazító kártya

A párolt rák, kínaiul 清蒸大闸蟹, kiejtése pedig qīng zhēng dà zhá xiè.

Leírás:

A híres sanghaji párolt rák, amelyet Sanghajban nagy gát-ráknak neveznek, a város egyik ikonikus őszi finomsága. A nagy gát-rák édesvízi folyókban és tavakban található meg, és ahogy elérkezik az ősz, megkezdődik a befogás szezonja, amikor a legízletesebb és legfrissebb. Sok étterem és piaci árus átlátszó hűtőben mutatja be ezeket a rákokat, hogy megőrizzék frissességüket és kihangsúlyozzák a szezonális ínyencség értékét.


A nagy gát-rákot általában egy egyszerű, mégis látványos módon készítik el: a rákokat egyenként kenderkötéllel átkötik, hogy megőrizzék formájukat a párolás során, majd bambuszgőzölőbe helyezik, ahol gyengéd hő hatására tökéletesre főnek. A nagy gát-rák húsa omlós és gazdag, míg a rákikra és a rákagy édesek és ízesek maradnak. Éppen ezért sokan örömmel nekilátnak, gondosan kiélvezve minden egyes falatot. A párolt rákhoz általában minimális fűszerkeveréket is adnak, mert az erős ízesítők elnyomnák a rák természetes édes és ízét. 


A legjobb élmény érdekében egy kevés rákecettel kínálják, amely épp annyit ad hozzá az ízvilághoz, hogy kiemelje a rákkrém lágyságát. Az egyszerű párolás és az ecet tökéletesen kihozza a nagy gát-rák természetes zamatát, ezáltal ez az őszi sanghaji csemege igazi ínyenc fogás.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top