utazaskinaba@gmail.com
+36308909358
Tím Szam
Utazzon velünk Kínába! Most a tím szamot kóstoljuk!
útbaigazító kártya

A tím szam, kínaiul 小笼包, kiejtése pedig xiǎo lóng bāo.

Leírás:

Amikor Kínában valaki a sanghaji konyhára gondol, az első étel, ami az ember eszébe jut, az a xiaolongbao, azaz a tím szam. Ennek elkészítéséhez a tésztát vékonyra nyújtják, majd sertéshússal, garnélával, rákhússal vagy zöldségekkel töltik meg, majd kerek bambuszpárolóban meggőzölik. A vékony tészta belseje édes és szaftos, ami igazán ellenállhatatlanná teszi, emiatt olyan népszerű. Sokan nem tudják, hogy miképp kerül a töltelék a gombócba. Valójában a titok az, hogy sertésbőrt vízben főznek, majd lehűtik, vagy hagyják kihűlni, hogy kocsonyás állagú legyen. Ezt a kocsonyát is belekeverik a hozzávalókba, majd a gőzölés során felmelegedve ízletes és szaftos töltelékké válik.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top