utazaskinaba@gmail.com
+36308909358
Sült Tím Szam
Utazzon velünk Kínába! Most a sült tím szamot kóstoljuk!
útbaigazító kártya

A sült tím szam, kínaiul 生煎包, kiejtése pedig shēng jiān bāo.

Leírás:

Egy másik ajánlott sanghaji utcai finomság a shengjian bao, azaz a sült tím szam. A sült tím szam hasonlít a tím szamhoz, mivel mindkettő darált sertéshússal van töltve. Azonban a sült tím szam elkészítési módja eltér, mert lapos serpenyőben készítik, így az alja ropogósra pirul, míg a teteje puha marad. Ezek a gombócok nagyobbak és vastagabbak, mint a tím szam, így inkább egy kis pogácsához hasonlítanak. Az elkészítés során a szakács egy nagy serpenyőben olajat hevít, és addig süti a shengjian bao alját, míg aranybarnára és ropogósra pirul. Ezután egy kis vizet önt rá, és gyorsan lefedi egy fából készült fedővel, hogy a gőzben a teteje átpuhuljon. Végül pirított szezámmagot és aprított újhagymát szór rá, és frissen, forrón tálalja a vendégeknek. A shengjian bao puha, belül szaftos és ízletes, így sok sanghaji számára egy népszerű helyi finomság.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top