A sült tím szam, kínaiul 生煎包, kiejtése pedig shēng jiān bāo.
Leírás:
Egy másik ajánlott sanghaji utcai finomság a shengjian bao, azaz a sült tím szam. A sült tím szam hasonlít a tím szamhoz, mivel mindkettő darált sertéshússal van töltve. Azonban a sült tím szam elkészítési módja eltér, mert lapos serpenyőben készítik, így az alja ropogósra pirul, míg a teteje puha marad. Ezek a gombócok nagyobbak és vastagabbak, mint a tím szam, így inkább egy kis pogácsához hasonlítanak. Az elkészítés során a szakács egy nagy serpenyőben olajat hevít, és addig süti a shengjian bao alját, míg aranybarnára és ropogósra pirul. Ezután egy kis vizet önt rá, és gyorsan lefedi egy fából készült fedővel, hogy a gőzben a teteje átpuhuljon. Végül pirított szezámmagot és aprított újhagymát szór rá, és frissen, forrón tálalja a vendégeknek. A shengjian bao puha, belül szaftos és ízletes, így sok sanghaji számára egy népszerű helyi finomság.