A Szixi pörkölt korpa, kínaiul 四喜烤麸, kiejtése pedig sì xǐ kǎo fū.
Leírás:
A Szixi pörkölt korpa egy hidegen tálalt étel, amelyet sok sanghaji már gyermekkora óta eszik. Ez a hagyományos kínai fogás szejtánból készül, amelyet búzagluténből készítenek.. Vízzel áztatva a szejtán lágy és rugalmas lesz, íze pedig a tofuhoz hasonlít. Az elkészítés során a wokba szeletelt bambuszrügyet, különféle gombafajtákat és áztatott szejtánt kevernek össze, majd lassú tűzön főzik, miközben szójaszósszal, rizsborral, cukorral és szezámolajjal ízesítik. A Szixi kifejezés sanghaji nyelvjárásban a „gazdagságot” jelenti, így ez az előétel gyakran megjelenik a holdújévi asztalon. Ez a fogás ideális választás vegetáriánusok számára is, ha egy finomat szeretnének enni.