A tészta tea, kínaiul 面茶, kiejtése pedig miàn chá.
Leírás:
A tészta tea, vagyis „miànchá”, egy hagyományos pekingi ital, amelyet általában délután árulnak, és számos helyi szokás kapcsolódik hozzá. Egy régi vers így írja le: „Az ebéd utáni álomból felébredve, forró tészta teát kell inni, gyömbérrel és szezámpasztával megszórva.” A miànchá fogyasztása különleges rituáléval bír: evőpálcika vagy kanál helyett egy tálból kortyolják, amelyet finoman körbe forgatnak a tál peremén. Ez a különleges fogyasztási mód a régi pekingi lakosok sajátos szokása, amely tükrözi a helyi kultúra aprólékos és megfontolt szemléletét. A sűrű, meleg ital enyhén fűszeres ízével nyugtató, délutáni felfrissülést nyújt, és kedvelt élménnyé vált mind a helyiek, mind a látogatók körében.