Az pudingos pite, kínaiul 奶油炸糕, kiejtése pedig nǎi yóu zhá gāo.
Leírás:
A pudingos pite egy tápláló kínai fogás, amely a legkiválóbb minőségű lisztből készül. Az elkészítéséhez először vizet forralnak, majd alacsony hőfokon lisztet adnak a forró vízhez, és gyorsan kevergetik, amíg a tészta fehérből szürkésfehér színűvé válik, és már nem ragad a kézhez. Ekkor kiveszik, és hagyják egy picit kihűlni, így készül a „forró tészta.”
A cukrot és a vaníliaport vízhez hozzáadják, majd kis mennyiségű tojást is hozzáadnak, amit lassan belekevernek a tésztába, több lépésben adagolva. Az utolsó lépésben adják hozzá a vajat, a cukros vizet és a vaníliás vizet, majd az egészet jól összegyúrják, amíg sima és egyenletes tésztát kapnak.