A ragadós rizstorta, kínaiul 驴打滚, kiejtése pedig lǘ dǎ gǔn.
Leírás:
A ragadós rizstorta Peking egyik tradicionális édessége. Az alapanyaga párolt sárga rizsliszt, amelyet vízzel keverve lágyra gyúrnak. Emellett a sárgaborsót megpirítják, majd lisztté őrlik. A készítés során a megpárolt sárga rizslisztet megszórják a sárgaborsóliszttel, és laposra nyújtják, majd vörösbabkrémmel (vagy barna cukorral) megkenik, feltekerik, és körülbelül 100 grammos darabokra vágják, végül porcukorral meghintik.
Az elkészült sütemény rétegeinek látszódnia kell, és a külső rétegének sárga színűnek kell lennie. Illata és édes íze, ragadós textúrája a sárgaborsólisztnek köszönhető, ami miatt népszerű mind a helyiek, mind a turisták körében.